Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Mediterrane ovenstoof

Mediterrane ovenstoof

Recept voor 4 personen, ingezonden door Alice van Tienhoven van BEST Health Support

Ingrediƫnten:

  • Olijfolie
  • 50 gr knolselderij in blokjes gesneden
  • 60 gr aubergine in blokjes gesneden
  • 60 gr rode paprika in stukken gesneden
  • 50 gr bleekselderij in boogjes gesneden
  • 125 gr tomaten in blokjes gesneden
  • 1 tomaat in plakjes gesneden
  • 75 gr Griekse olijven met kaas blokjes (bakje)
  • 1 el gedroogde oregano
  • 15 gram peterselie fijngesneden

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Schep de aubergine, knolselderij en paprika in een goede ovenschaal of op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout
  • Zet het gerecht ca 20 minuten in de oven
  • Schep vervolgens de tomatenblokjes, bleekselderij en oregano in een schaal met elkaar om
  • Voeg dit na 20 minuten toe aan de ovenschaal en schep om
  • Leg de plakjes tomaat verdeeld over de schaal en zet het gerecht op nieuw in de oven voor 25 minuten
  • Neem de stoof uit de oven en schep de groenten om met de olijven en bestrooi met de fijngesneden peterselie
  • Serveer direct
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF