50 jaar milieubeweging in Brabant

50 jaar milieubeweging in Brabant

Er is er een jarig, hoera, hoera… De Brabantse Milieufederatie bestaat 50 jaar. Sinds 1972 zetten we ons in voor een groen en duurzaam Brabant.

1973

In 1973 start Peter von Meijenfeldt als eerste coördinator bij de BMF. Bestuursleden verzetten in die tijd het werk bij...
JubileumTijdlijn

1972

De BMF maakt zich al 50 jaar sterk voor een mooi en duurzaam Brabant. In 1972 werd ‘Stichting Brabantse Milieufederatie’...
JubileumTijdlijn

Als familie van lokale natuur- en milieuorganisaties maken we ons sinds de oprichting in 1972 sterk voor bescherming en herstel van de natuur, het landschap en het milieu in de provincie Noord-Brabant.

Een krachtige milieubeweging is belangrijker dan ooit. Daarom blijven we ons nog steeds inzetten voor een mooie en duurzame toekomst. Of in de woorden van onze oud- en ere-voorzitter P.C.E. van Wijmen: “Natuur en milieu kunnen niet bogen op een eigen geluid: wij zullen voor hen moeten spreken.”

Geschiedenis van 50 jaar milieubeweging

Ontdek de rijke geschiedenis de Brabantse Milieufederatie en de inzet van de lokale natuur- en milieuorganisaties. Door het jaar heen vullen we deze tijdlijn steeds verder aan. Van de oprichting in 1972 tot het werk dat we in 2022 doen, je leest de 50 mooiste, bijzonderste, opmerkelijkste gebeurtenissen van 50 jaar BMF hier!

JE HOEFT NIETS TE MISSEN
Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!