Ondersteuning Energie-initiatieven

Energie-initiatieven

Lokale energie-initiatieven zijn onmisbaar om de klimaatdoelstellingen te halen. De Brabantse Milieufederatie ondersteunt lokale energie-initiatieven dan ook van harte!

De energie die lokale initiatieven hebben om projecten te realiseren werkt aanstekelijk. Er zijn al veel Brabantse initiatieven gericht op de verduurzaming van woningen, wijken en het opwekken van duurzame energie. Dat is maar goed ook! Zij zijn onmisbaar in het halen van de klimaatdoelstellingen.

Wij vinden burgerparticipatie een belangrijke voorwaarde voor een geslaagd energie-initiatief. Waarom? Omdat het eerlijk is als iedereen mee kan doen aan duurzame energieprojecten (besparen én opwekken). We vinden dat zowel de lasten als de lusten verdeeld moeten worden. Eén van de voorwaarden voor een geslaagd energieproject is voor ons: minimaal 50 procent lokaal eigendom.

De BMF ondersteunt lokale energie initiatieven in de provincie Brabant. Op dit moment werken wij aan het opzetten van een loket voor vragen. Ben jij actief met een lokaal energie-initiatief of zou je ermee willen starten? Laat het ons weten! Ben je op zoek naar informatie, advies, kennisuitwisseling of wil je contact maken met andere lokale energie initiatieven?

Neem dan contact op met Hanne. Zij helpt je graag verder bij de planvorming en realisatie.

 

 

Tags:

Neem contact op

Onze andere energieprojecten